WIFI

tp-link-deco-m5-283-pack-29-500x500

OPPGRADERING

Vi har i mange år solgt ASUS routere til våre kunder. Asus routere har en utrolig god ytelse, kapasitet og  rekkevidde på wifi. Men som mye annet, må disse routerne oppdateres fra tid til annen.

Utnytt det trådløse nettverket ditt best mulig.

Vi har kommet til en tid der de aller fleste er avhengig av internett og da tenker vi spesielt på trådløs nett eller "WIFI" som mange sier. Noen ser på Netflix, noen spiller online-spill og andre har hjemmekontor. Behovet for stabilitet og bra rekkevidde har økt betraktelig. Vi er opptatt av at våre kunder skal være fornøyde og får den varen de betaler for. På denne siden kan du finne tips og triks til hvordan du selv kan forbedre det trådløse signalet og få en bedre opplevelse av abonnementet ditt!

Er du en av dem som opplever at Netflix hakker og aldri lar deg se ferdig favorittserien din? Eller har du forsøkt å laste ned et spill på spillkonsollen men den bare timer ut? Mange føler at nettet ikke strekker til, selv om du har et abonnement med høy hastighet.

Det første vi snakker med kunden om når de sier de har dårlig signal er:

  • Når restartet du router/modemet sist? Alt elektrisk utstyr trenger en liten pause av og til.
  • Se prosedyre for restart av router/modem

Hvis ikke det hjelper har vi listet opp en rekke tips som kan hjelpe deg til en bedre opplevelse av det trådløse nettverket.

Fysiske forstyrrelser

Først og fremst kan det være hvordan huset er bygd som påvirker signalet. Bor du i et hus med tjukk mur, betong og tømmer vil dette hindre routeren fra å sende ut internett til resten av huset. Til og med varmekabler og vannbåren varme har mye å si, derfor er det ikke anbefalt å la routeren ligge nært gulvet.

Vi har ofte opplevd at kunden har routeren bak TV-en eller under TV-benken og dette påvirker signalet.

2,4 Ghz-båndet

Viste du at trådløst utstyr som hodetelefoner, tastatur og mus kan forstyrre trådløs-signalene. Bluetooth bruker en teknologi som heter frekvenshopping, som vil si at den hopper rundt i 2,4GHz-båndet, opptil 1600 ganger i sekundet.

Flere eksempler på ting som kan forstyrre signalet kan være babycall, Bluetooth-enheter, mikrobølgeovn, walkietalkies og radiostyrte dingser som går på 2,4 Ghz.

Du kan altså miste signalet når du popper pop-corn.

Frekvenskanal

Har du sjekket frekvenskanalen der du bor? Bor du i et stort boligfelt kan det hende du deler kanal med resten av naboene dine!

For å bytte kanal kan du laste ned denne appen:

Har du muligheten til å bruke 5 Ghz?

Som nevnt over er 2,4 GHz-båndet mye brukt, både til trådløst nett og annet utstyr. Derfor blir det kamp om båndbredde, og i tillegg kamp mot forstyrrelser.

Med 5 GHz får du større spillerom og enda litt høyere hastigheter, men jo høyere frekvenser jo dårligere rekkevidde. Jo høyere frekvenser jo lettere blir signalet absorbert av forskjellige materialer de støter på. Du bør derfor sitte nært routeren om du bruker 5Ghz-nettet.

Er du usikker på om du har 5Ghz kan du ta kontakt. Har du ikke tilgang til 5Ghz-nettet kan dette være på grunn av at routeren din er gammel, ellers kan det hende at nettverkskortet i f.eks. pc-en din er for gammelt.

 

Hvor bør routeren da stå?

  • En trådløs router bør plasseres høyt. Plasser den gjerne øverst i bokhyllla, oppå et skap eller bruk veggfestene om den har det.
  • Bor du i enebolig over to plan, bør routeren stå i øverste etasje, går den over tre plan bør den stå høyt i den midterste etasjen
  • Plasser den gjerne så sentralt som mulig i boligen, eller i forhold til de stedene du oppholder deg
  • Den bør stå fritt uten noen forstyrrende elementer som nevnt tidligere.
  • Sørg for at antennene sitter godt fast.

Alt bør ikke være trådløst!

Har du en enhet som står fast på et sted kan det være greit å koble enheten med kabel. Da vil du ha stabil tilkobling til alle tider og ingen forstyrrelser. F.eks. spillmaskiner som krever litt hastighet er best på kabel.

tp
tp-link-deco-m5-283-pack-29-500x500

WIFI PLUSS

Vi tilbyr nå tjenesten WIFI PLUSS som er et skreddersydd WIFI-tilbud til våre kunder. Har du en liten leilighet eller et stort hus på flere plan har vi løsningen for deg, og du trenger ikke å gjøre noe. Med WIFI PLUSS og TP-Link Deco får du den aller beste internett-opplevelsen for hjem og små bedrifter, med full dekning og support.

Velger du å øke til hastigheten Bredbånd 200 eller Bredbånd 400 får du gratis etablering på inntil to WiFi Pluss enheter.

ASUS

ASUS

Har du et abonnement med høy hastighet og mange brukere, anbefaler vi denne. Med denne routeren får du utnyttet nettverket ditt og den har en utrolig rekkevidde.

Ønsker du å bli kunde?

Med TV og bredbånd fra Verdal Kabel TV er du sikret den beste brukeropplevelsen. Grunnpakke med stor valgfrihet og bredbånd via vårt fibernett gir deg de beste brukeropplevelsene. Vi er din lokale leverandør, og vi er Best på service.